Mijn naam is Anneloes Kroes. Ik ben 28 jaar.  Ik ben getrouwd en samen met mijn man heb ik een dochter, zij is in 2016 geboren, en een zoon, hij is in 2020 geboren. Wij zijn dankbaar en blij dat wij samen een gezinnetje mogen vormen!

Van kleins af aan wilde ik al met kinderen werken, dit is mijn grootste passie. Na mijn opleiding Sociaal Agogisch Werker niveau 4 ben ik dan ook gelijk in de kinderopvang gaan werken. Hier heb ik 5,5 jaar gewerkt totdat het kinderdagverblijf waar ik werkzaam was failliet ging.  Op het moment dat het kinderdagverblijf failliet ging was ik al zwanger van onze dochter. Ik had al eerder het idee gehad om gastouder te worden, maar nu kwam dit ook nog eens goed uit. Ik kan mij immers geen ander werk bedenken dan met kinderen. Ik kon mij eerst richten op de zwangerschap en het moeder worden om vervolgens de stappen te kunnen zetten om gastouder te worden.

Ik ben altijd met plezier bezig geweest met de kinderen. Het persoonlijke contact met de kinderen zelf, het praten, de interactie, maar ook de voorbereiding voor de activiteiten en de thema’s vond ik erg leuk, zelf de dingen hier omheen bedenken.

Het mooiste vind ik nog altijd als kinderen je zo vertrouwen dat ze uit zichzelf allemaal dingen willen vertellen en willen laten zien en dat je ziet dat ze vooruit gaan in hun eigen (persoonlijke) ontwikkeling.

Op 6 oktober 2016 kon ik het eerste kindje opvangen bij mij thuis. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gemaakt. Mijn dochter heb ik bij mij, terwijl ik andere prachtkinderen opvang. Een win-win situatie! Ik zie het vooral als een voorrecht om andere kinderen erbij te mogen hebben!