De woonkamer is zo ingericht, dat de kinderen hier veilig en gezellig kunnen spelen.

Zo staat er onder andere een box in de woonkamer als er een baby of meerdere baby’s in de opvang zijn. Er is een speelgoedkast, waarvan het speelgoed zo nu en dan wordt verwisseld. Er is speelgoed voor alle leeftijden variĆ«rend van een xyolofoon, rammelaar, tot duplo, poppen, auto’s en lego. Spelletjes en klein speelgoed liggen in de grote kast, waar de kleine kinderen niet bij kunnen, maar voor hen is er genoeg wat zij wel mogen en kunnen pakken!

Op de speelgoedkast staan altijd boekjes en attributen van het dan lopende thema. Op de deur tegenover de grote tafel hangen de liedjes hierover. Zo kunnen de kinderen spelenderwijs over het thema leren. We lezen samen de boekjes, zingen de liedjes, maken er werkjes over, doen spelletjes en gaan er zo nu en dan op uit.

We eten en drinken gezellig samen aan tafel, zo kunnen we praten over wat de kinderen bezighoudt, wat we hebben gedaan en wat we gaan of kunnen doen. Bij baby’s houd ik hun eigen ritme aan.

Voor kinderen die overdag slapen heb ik een stapelledikant, en zo nodig een campingbedje, op een aparte slaapkamer staan.

Voor zover dit mogelijk is gaan we elke dag even naar buiten. In de achtertuin, op het plein voor mijn huis of naar het park of speeltuintje.
Op een vakantie- of vrije (school)dag, en dit mogelijk is met het aantal kinderen, gaan we wel eens naar het bos, de kinderboerderij of indoorspeeltuin.

Er is aandacht voor het individuele kind, maar ook aandacht voor het samen zijn en het samen spelen. Zo komen ze niet alleen verder in hun persoonlijke ontwikkeling, maar leren ze ook om op een goede manier met andere kinderen om te gaan.